Investera mer i poliskår och räddningstjänst

Jag är inte ensam om att säga det, men Sverige är på väg åt ett håll som skrämmer mig. Vi har de senaste 10 åren fått se våra polismyndigheter stå handfallna inför den växande brottsbekämpningen och det måste politiker som vår underbara Gudrun göra något åt! Vill vi, så kan vi, och det är jag helt övertygad om från topp till tå. Det viktigaste för oss som invånare är att börja ställa högre krav på lagförändring så att vi kan lösa de problem som ingen verkar vilja veta av. Jag blir så ofantligt trött på att man bara pratar om alla satsningar som ska göras trots att ingenting händer och vår räddningstjänst och poliskår går på knäna.

Blixtljusramper med nya funktioner räcker inte på långa vägar

Under 2015 så valde man att investera i nya varningsramper och blixtljus med en läcker funktion som tydligen heter Cruise Light. Jag tycker absolut att detta var ett positivt steg i rätt riktning men vad hände efteråt? Varför satsar man stora resurser på att varje bil ska få en ny blixtljusramp medan det finns för få poliser för att täcka riksbehovet? Självklart ska våra beskyddare få tillgång till de bästa verktygen i sitt jobb men jag vill se mer och framförallt större satsningar som faktiskt kan göra skillnad i våra kommuner. Det kostar mer att anställa personal än att att satsa på nya blixtljusramper men alla beslut som tas får inte enbart handla om den ekonomiska biten. Sedan kan man undra lite vilka egna intressen beslutsfattarna har som godkänner att man spenderar resurser på blixtljus och nya moderna arbetslampor när det finns andra och betydligt mer akuta problem som måste tas itu med. Jag hoppas att ni märker hur uppgiven jag känner mig över hela situationen.